Har tyvärr inte blivit så mycket uppdaterande för min del på sistonde. Har haft så mycket att göra, men nu ska det bli ändring på det..förhoppningsvis :) Tänkte iallafall tipsa om ett gott recept som jag använde igår. Jag blev inspirerad av ett recept på syltstjärnor i Allers julmagasin, men i det recepten skulle man ha i ägg och det ville jag inte ha. Istället använde jag ett recept på mördeg från en gammal kakbok som vi har.
-Blanda samman alla ingredienser i en bunke så att det blir en smidig deg. -Låt stå i kylen ca 1 timma..går även bra att förvara över natten i kylen. -Ta sedan ut degen och kavla ut (ca 1/2 cm tjock) kan behövas mer mjöl för att det inte ska fastna.-Jag använde mig sedan av två stycken hjärtformar, en liten och en lite större. Tryck ut lika många av varje storlek.-På de mindre hjärtanen (heter det hjärtanen? :)) trycker du ut ett hål i mitten, sedan lägger du det lilla hjärtat på det större och trycker till lite lätt.-I med lite hallonsylt i "gropen" och in i mitten av ugnen på 175* i ca 12-15 min (mer eller mindre, kolla efter 12 minuter och avgör om det ser färdigt ut :))Om man vill kan man byta ut hallonsylten till någonting annat. Pärlsocker kan man också använda för att dekorera lite :) tyvärr vart vårat slut så det får bli nästa gång!
PS! är man lite lat så är det ju bara att göra vanliga hallongrottor utav detta ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar